martes, 29 de abril de 2008

Per què el software lliure a la nostra escola?

*********************************

Aquesta pràctica ens ha servit, principalment per conèixer amb profunditat els software lliure: què és? per a què serveix? Els seus avantatges vers el software privatiu. Açò, ho hem pogut aprendre amb l’ajuda dels diferents articles penjats a l’aula virtual, ja que aquestos hem trobat tota la informació adaptada als nostres coneixements, fàcil de comprendre i que ens ha ajudat posteriorment a la realització de la pràctica.
El primer que vam fer va ser llegir-se tots els articles i posar en comú les idees que a cadascuna ens havien paregut més rellevants. Després d’aquesta pluja d’idees, vam realitzar un croquis de com ens agradaria que fóra la presentació, amb el text que creiem que seria l’adequat per a realitzar-la. Vam intentar que el text fóra curt per no avorrir, convincent i visualment atractiu. A continuació, ens vam repartir la feina.
Dues persones del grup es van dedicar la cerca d’imatges a través de la pràctica especificada a l’aula virtual (FlickrCC), i les altres dues persones es van dedicar a la gravació de la veu a través d’un editor d’àudio, Audacity.
Aquestes persones es van encarregar de buscar música d’una pàgina web, on descarregar música és legal, anomenada Jamendo, que fóra lliure i també que siguera acord al text i les imatges de la presentació.
El pas següent, la sincronització en el editor de so amb la veu gravada i la música elegida, ho vam fer entre totes, ja que era un procés més costós i, a més, totes teníem interès en aprendre a utilitzar el Audacity. Una vegada fet açò, vam adaptar el temps de transició de les diapositives a l’àudio (música i veu).
Aleshores, per poder pujar l’audio a Internet ens vam haver de registrar a la pàgina web de Mediamax i seguir les instruccions del manual de l’aula virtual.
A continuació, vam fer el mateix al Slideshare per poder penjar només les imatges de la presentació. Una vegada penjat l’audio al Mediamax i les imatges al Slideshare vam crear un Slidecast a partir de la sincronització de les imatges amb l’audio. Finalment, ho vam publicar i cadascuna ho va penjar al seu blog utilitzant el codi URL.
Amb aquesta pràctica hem aprés moltes coses. Pensem que compartir els treballs amb altres persones és molt fructífer ja que així podem aprendre els uns dels altres. Tot i que ja sabíem fer presentacions amb el software lliure, hem aprés a penjar-lo a llocs per a que la resta o puga veure.
També hem conegut pàgines des d’on podem descarregar-se lliurement imatges o música per a realiztar posteriors treballs.
El que més ens ha costat, ha sigut sincronitzar la música ja que vam tindre alguns problemes i ho vam haver de penjar tres vegades.
Ens ha paregut una pràctica molt costosa perquè hem hagut d’invertir molt de temps i esforç. Però a la vegada, també hem aprés moltes coses que no sabíem per nosaltres mateixes.

**********************************

No hay comentarios: